6.971 Totaal opgehaald
Doneer direct Wil jij direct een donatie doen? Dit kan eenvoudig via iDEAL of Creditcard Doe een donatie
Start actie Zelf een actie opzetten? Of deelnemen aan een bestaande actie? Start actie
Dit project is gesloten

De Speer van Rijsbergen

In 2023 wordt op zondag 25 juni voor de 5e keer 'De Speer van Rijsbergen' georganiseerd. Vernoemd naar ex-profrenner Johan van der Velde. Dit evenement is door wielersportbond NTFU bekroond met het kwaliteitskeurmerk ‘Extra Goed Geregeld’! 

Dit jaar kunnen deelnemers aan 'De Speer van Rijsbergen' hun gezonde spieren inzetten voor kinderen met zieke spieren. Middels deze pagina kan heel makkelijk een teampagina en/of individuele pagina aangemaakt worden. Met een dergelijke pagina kan vervolgens donatiegeld ingezameld worden bij vrienden, familie, kennisen en/of collega's. Donaties inzamelen is niet verplicht, maar het zou ontzettend tof zijn als de deelnemers zich in willen zetten om alle spierziekten bij kinderen te verslaan en er gezamenlijk een mooi bedrag wordt ingezameld.

VOOR IEDEREEN
Met afstanden van 60, 100 en 160 kilometer zijn de routes meer dan geschikt voor zowel vriendengroepen, als e-bikers én de meer geoefende wielrenners. Speciaal voor families is een mooie route van 25 kilometer uitgezet en sinds de vorige editie is er ook een e-bike route van 55 kilometer. Zo kan bijna iedereen deelnemen aan het sportieve evenement: gezinnen, ouderen en sportievelingen. Er is voor iedere deelnemer een passende tocht. En het mooie: amateurs en oud-profs fietsen tijdens ‘De Speer van Rijsbergen’ gebroederlijk naast elkaar. Én elke deelnemer wordt in de watten gelegd.

SPIEREN VOOR SPIEREN
Traditiegetrouw is een goed doel gekoppeld aan het wielerevent, elk jaar gekozen door Van der Velde. “Ik kies dit jaar voor ‘Spieren voor Spieren’”, licht hij toe. “Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Het bedrag dat tijdens ‘De Speer van Rijsbergen’ wordt opgehaald is bedoeld om deze kinderen te helpen.” Het goede doel spendeert veel geld aan het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht, maar ook in de voortzetting en uitbreiding van de activiteiten in de kindercentra van verschillende ziekenhuizen. Welk bedrag de oud-wielrenner hoopt op te halen, laat hij in het midden. “Maar elke bijdrage is mooi meegenomen, zeg ik altijd.”

Van der Velde heeft zin in editie 5 van ‘De Speer van Rijsbergen’. “Het is altijd heel gezellig. Ik hoop dat we goed weer hebben en zie uit naar een mooie fietstocht, gevolgd door een hapje en een drankje.”


Laatste donaties

Stichting Wielerdorp Rijsbergen

23-07-2023 | 22:04

Farah

07-06-2023 | 18:29

Ik heb gedoneerd omdat ikzelf de spierziekte SMA heb en al heel veel te danken heb aan de inzet van Spieren voor Spieren. Voor mij en alle anderen met een spierziekte zijn zij onmisbaar.

Jeanne

18-05-2023 | 10:15

Het is een vreselijke ziekte, en hoop dat het helpt om te doneren, zodat er goed onderzoek gedaan kan worden !

Anoniem

03-05-2023 | 22:21

Anoniem

20-04-2023 | 20:09