25 Totaal opgehaald
Mijn doel  € 2.500
1%  Bereikt
Doneer direct Wil jij direct een donatie doen? Dit kan eenvoudig via iDEAL of Creditcard Doe een donatie

Afzien voor Spieren voor Spieren

Peter, Sietse en Onne Nijman

Lid van team: Peter, Sietse en Onne

Normal 0724c0e5b3cf4d5efaaa027455b109dbc6542bbd

Sport daagt je uit grenzen te verleggen, het beste uit jezelf te halen en kan dromen laten uitkomen. Sport verbindt mensen, creëert saamhorigheid, trots en vriendschap.

Wij, Onne, Sietse en Peter Nijman, gaan een enorme uitdaging aan. Onne en Sietse -alle twee geen fietsers- en ik, handbiker met een allergie voor elke weg die ook maar iets omhoog gaat, gaan met zijn drieën meedoen aan de handbikebattle in 2019. De handbikebattle is de 20 kilometer lange beklimming van de Kaunertaller gletsjer met een handbike. Volgens de verhalen een vreselijke tocht tegen een vervelende puist op, waarin je jezelf wel een aantal malen tegenkomt.

Ik, Peter Nijman, zit sinds 2011 in een rolstoel. Na een actief en vooral sportief leven was dit op zijn zachtst gezegd wel even wennen. Al snel kwam de sportieveling in mij weer naar boven en had ik behoefte om actief te sporten. Ik ben gaan rolstoelbasketballen en nadat ook hier om medische redenen een eind aan kwam, ben ik gaan handbiken. Een heerlijke sport waarbij je door weer en wind je kilometertjes probeert weg te trappen. Door veel te sporten zit ik beter in mijn vel, letterlijk en figuurlijk. Na 2 keer te hebben getraind voor en te hebben deelgenomen aan de Berlijn marathon, welke ik in mij valide tijd ook een keer heb gerend, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mijn zoons Onne en Sietse waren bij mijn twee races in Berlijn ook al mijn ‘helpende handen’, dus ik heb hen voorgesteld om samen voor de handbikebattle te gaan trainen en samen mee te gaan doen. Ik als deelnemer en Onne en Sietse als mijn buddy’s.

Dolenthousiast gaan we met zijn drieën de uitdaging aan. Wij willen met onze missie geld inzamelen voor Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren is een geweldig goed doel om kinderen met een spierziekte een blij moment, een geluksmoment te geven.
Steun ons en geef ons dat extra zetje om ons doel te halen!


Deze actie wordt gesteund door:

Gulle Gever

23-09-2018 | 08:45