90 Totaal opgehaald
Mijn doel  € 5.000
1%  Bereikt
Doneer direct Wil jij direct een donatie doen? Dit kan eenvoudig via iDEAL of Creditcard Doe een donatie
0 m Afgelegd
Mijn doel 5.500 km
0%  Bereikt
Nog 20 dagen te gaan Nog te gaan: 04-09-2022 Deze actie is gesloten

Goede spieren geeft je vleugels!!!!

Peter de Jong

MOTIVATIE:

In het jaar 2018, heb ik gefietst van Dordrecht naar Rome. Ook toen voor "Spieren voor Spieren". Van zeer dichtbij maak ik mee wat het is om met spierziekte te MOETEN leven. Toen heb ik gezegd ik ga HET nogmaals doen. In het jaar 2022 is het zover een " MONSTERTOCHT VAN 5500 KILOMETER" Maastricht - Santiago de Compostella - Maastricht. Vertrek 26/05/2022, terug eind augustus 2022. De tocht fiets ik solo, dus mezelf tegen komen dat weet ik. Ik doe het voor "HEN die zo graag hadden meegegaan maar niet kunnen.

De foto's zijn een kleine selectie uit de vele die ik gemaakt heb. Wie veel reist heeft veel verhalen. Eindeloos kan ik vertellen over al het moois wat ik gezien heb. O.a. het mooie verhaal over het DDR ijs. De grens met Polen, Berlijn, Wenen, Budapest. Tatabanya in Hongarije aangedaan daar woont een groot voetbal talent van weleer Joseph Kiprich de oud Feyenoorder die nog altijd met open armen wordt ontvangen. Fietsen in de regen, de enorme hitte in Toscane en zo kan ik nog lang doorgaan. 

Speciaal voor de komende tocht naar Santiago de Compostella ben ik Spaans gaan volgen. Met als doel je verstaanbaar te maken. Het gaat er voor mij om een woordje te kunnen zeggen en te verstaan. 

Nast het vele trainen, en het Spaans  volgen heb ik nog een grote passie "Gitaarspelen" Opdit moment ben ik bezig om het nummer Angie van de Rollingstones onder de knie te krijgen. Gitaarles heb ik elke maandagavond.

Gitaarles heb ik bji Gert-Jan Stehouwer. Afgestudeerd " conservatorium" deze kerel geeft les, echt les. Hij biedt lessen aan voor ieder wat wils. Google even en maak een afspraak. Woont in Dordrecht.

Als je dit leest en wat er nog gaat komen op de blog en je kent mij persoonlijk spreek me aan ik vertel jij vraagt.

De kilometers die ik train zal ik in mijn blog weergeven. De kilometers op de actiepagina gaan lopen zodra ik 26 mei 2022 ga beginnen.

Een ieder die het verhaal leest zal denken waarom??? de hond er tussen??? Dit is een Groenendaeler een Belgische herder. Die de naam draagt FLECHA, De naam Flecha komt van de Spaans/Argentijnse wielrenner Juan Antonio Flecha. De wielrenner heb ik een aantal malen mogen begroeten hij was zeer verbaast dat mijn hond zijn naam draagt. Ik kan zeggen een uiterst aardige kerel waar ik leuke gesprekken mee heb mogen voeren. Helaas, helaas is mijn Flecha er niet meer. Zoals je waarschijnlijk begrijpt reist hij dus altijd met mij mee.

Belangrijk te weten mijn route:

1) Maastricht - Marnay ( Groene weg route naar de Middellandse zee )

2) Marnay - Stes.-maries de-la-Mer ( Groene weg route naar de Middellandse zee ) 

3) Overstap  Narbonne - Biarritz ( Katharen-Basken route )

4) Pyreneeen - Santiago-de-Compostella ( St.Jabobsroute )

5) Santiago - Pamplona (zware terug route )

6) Oloron - Ste.Marie - Nevers ( Langs oude wegen route )

7) Nevers - Maastricht ( Langs oude wegen route )

 

 


Laatste donaties

Anoniem

05-11-2021 | 14:57

Ronnie

04-11-2021 | 22:40

Anoniem

04-11-2021 | 13:54

Marianne

17-10-2021 | 19:13

Peter

16-10-2021 | 13:08

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer